Enkele tips voor een optimale voetverzorging

some-tips-for-optimal-foot-careOmdat je voeten de hele dag opgesloten zitten in schoenen krijgen ze veel te verduren. Je staat ook vaak lange tijd op je voeten of loopt de hele dag rond, daarom is het nodig om je voeten goed te verzorgen. Het type schoenen en het materiaal van je schoenen en sokken spelen natuurlijk een belangrijke rol. Goed ademende schoenen (van textiel of leer) zijn een must en ook goed ademende sokken zijn belangrijk. Dat je schoenen goed moeten passen, weet je natuurlijk al. Te grote schoenen zorgen voor teveel wrijving waardoor wondjes kunnen ontstaan en knellende schoenen doen pijn en snijden in de huid. Verder kun je nog deze tips in acht nemen om je voeten gezond te houden:

  • Droog je voeten altijd goed af na het zwemmen, baden of douchen. Vergeet niet af te drogen tussen de tenen om een schimmelinfectie te voorkomen.
  • Knip je teennagels regelmatig bij, zodat ze gezond blijven en niet in je sokken blijven haken. Knip de nagels recht af, zodat ze niet kunnen ingroeien.
  • Verwen je voeten af en toe met een voetbadje. Laat je voeten 10 tot 20 minuten weken in een lauwwarm bad met zout en eventueel wat etherische olie in je favoriete geur.
  • Verwijder dode huidcellen regelmatig met een scrub en verwijder eelt met een eeltvijl om je voeten heerlijk zacht te houden.
  • Smeer je voeten dagelijks (na het douchen of baden) in met een hydraterende crème om ze soepel te houden en extra te voeden.
  • Draag zoveel mogelijk sokken in je schoenen om blaren te voorkomen, maar laat je voeten ‘s avonds ademen door je sokken uit te doen voor het slapengaan.
  • Laat jezelf zo nu en dan eens verwennen door de pedicure. Je teennagels worden geknipt en verzorgd, eelt wordt verwijderd en je krijgt er een heerlijke voetmassage bovenop. Bovendien kan de persoon die de pedicure geeft je bijstaan met professioneel advies over voetverzorging.