Schoeisel voor probleemvoeten

footwear-for-problem-feetMensen met probleemvoeten hebben maar al te vaak grote moeite om geschikte schoenen te vinden. Sommigen hebben nu eenmaal bredere voeten of enkels, dan knellen gewone schoenen vaak en krijgt men snel pijnlijke voeten. Het komt ook voor dat mensen heel gevoelige voeten hebben, die enkel zachte en elastische schoenen kunnen dragen. Verder verstaan we onder probleemvoeten: dikke of gezwollen voeten, reuma in de voeten, de gevolgen van diabetes, knobbels, likdoorns, eksterogen, over elkaar gegroeide tenen of hamertenen.

Er bestaan tal van orthopedische schoenen voor mensen met moeilijke voeten, maar vaak zijn die niet echt mooi. Al kun je ze tegenwoordig ook op maat laten maken, zelfs volgens de nieuwste mode. Want ook mensen met probleemvoeten willen mooie en stijlvolle schoenen dragen. Wie in mindere mate last heeft van ongelijke voeten of andere problemen, kan vaak geholpen worden met het dragen van steunkousen of speciale steunzolen. Deze kunnen in de meeste gesloten schoenen gedragen worden. Ga steeds langs bij een specialist of arts om vast te stellen welke problemen je hebt en hoe ze opgelost kunnen worden.

Mensen met knobbels, likdoorns, eksterogen, hamertenen of gezwollen voeten dragen beter geen hoge hakken of smalle schoenen en kiezen voor exemplaren in zacht leer. Mensen met gevoelige voeten, reuma of diabetes in de voeten kiezen voor een schoen met een dikkere en comfortabele zool. Er zijn schoenen op de markt met een schokdempende tussenzool en een extra zachte afwerking. Een soepele buitenzool met extra grip zorgt voor extra stabiliteit. Over stabiliteit gesproken: mensen die moeite hebben om in balans te blijven kunnen een beroep doen op speciaal ontwikkelde schoenen. De gekromde zool zorgt ervoor dat het gewicht goed verdeeld wordt en dat je nooit helemaal stil staat. Iedere stap wordt vloeiend en gelijkmatig afgewerkt zonder dat je er moeite voor moet doen. Daarnaast is er ook nog een speciaal ontwikkeld systeem met een balanspunt en gelijke drukverdeling. Deze schoenen maken het makkelijker om het evenwicht te bewaren en bieden extra comfort.