Verschillende soorten schoeisel

sandalsJe moet maar eens stoppen voor de etalage van een schoenenwinkel om te zien hoeveel verschillende soorten schoeisel er bestaan. Er zijn slippers en sandalen voor in de zomer. Daarnaast zijn schoenen zoals crocs en flip-flops erg populair tijdens de warme maanden. In de winter draag je laarzen of uggs. Om in de tuin te werken heb je rubberlaarzen nodig en als je aan sport wilt doen, heb je ook tal van verschillende mogelijkheden in schoeisel. Het is dus niet evident om de schoenen te kiezen die het best passen bij jouw voeten en de activiteit die je ermee wilt doen. Vraag in de schoenenwinkel steeds raad aan de verkoopster of verkoper en lees hier een overzicht van de belangrijkste soorten schoenen.

  • Sandalen: Deze open schoenen draag je in de lente en zomer, ze bestaan in vele vormen, formaten en kleuren. Voor de heren zijn er vooral de klassieke sandalen met riemen op de wreef en de enkel, die open zijn achteraan en/of vooraan. Dames hebben veel meer keuze met verschillende soorten riempjes en decoratie. Er zijn sandalen met een hakje, Romeinse sandalen, sandalen met een sleehak of teensandalen. Daarnaast zou je ook kunnen stellen dat crocs en flip-flops een soort van sandalen zijn.
  • Sneakers: Dit zijn platte, sportieve en comfortabele schoenen voor elke dag. Ze passen bij verschillende outfits en kunnen voor tal van gelegenheden gedragen worden. Ze hebben meestal veters, maar er bestaan ook exemplaren met klittenband. Sneakers bestaan in verschillende materialen en zijn erg praktisch in elk seizoen.
  • Laarzen: Laarzen worden vooral in de winter gedragen, je hebt ze in leder, kunstleder, su├Ęde en zelfs lekker warm met wol zoals bij uggs. Er bestaan cowboylaarzen, enkellaarsjes en stevige werklaarzen. Rubberlaarzen zijn dan weer de waterdichte variant voor in de tuin of het bos na een regenbui. Laarzen kunnen riempjes, knopjes, ritsen en allerlei soorten hakken hebben.
  • Pumps: Dit zijn typisch elegante vrouwenschoenen met een hak. Je trekt ze zo aan onder een jeans of jurkje. Pumps en stiletto’s vind je in verschillende vormen en kleuren, met hakken van verschillende lengtes.